Vanliga frågor

Vanliga Frågor

Kan jag göra läxan på Lajvet?

Absolut, och vi hjälper dig gärna om du vill.

Kan jag komma ensam eller måste jag ha en kompis med mig?

Du kommer som du vill; ensam eller med en eller flera kompisar.

Är det bara deprimerade tjejer och kvinnor som kommer till Lajvet?

Nej. Vi är dock en förening som jobbar med psykisk hälsa så vi har ett stort engagemang kring detta.  Du är välkommen oberoende av om du är glad eller ledsen.  Vi finns här för dig.

Vad kan jag göra på Lajvet?

Våra lokaler är små och mysiga.  Du kan komma hit och vila, prata, mysa i soffan, lyssna på musik, göra läxor, träna yoga, meditera, spela spel, sjunga eller måla en tavla.  Vi har alltid minst två, kloka, sjyssta kvinnor på plats som gärna pratar och ännu hellre lyssnar. Vi är här för dig.

Vilka kommer till Lajvet?

Våra besökare är tjejer i åldern 15-30, men det är givetvis helt ok om du är några är under eller över den åldern. Våra volontärer är också i alla åldrar.  Vi tror att en av styrkorna med vår verksamhet är att vi alla får möjlighet att träffa andra i olika åldrar.  Vad gäller mående så är alla också välkomna, oavsett om du mår bra eller dåligt.

Får killar komma till Lajvet?

På Lajvet välkomnar vi i dagsläget tjejer och kvinnor.

Hur gör jag om jag vill bli volontär?

För att bli volontär vill vi att du besöker Café Lajvet två gånger. Då får du träffa både besökare och volontärer och du kan känna om du trivs. Sedan bokar du en träff med någon i föreningens styrelse. Du kan mejla hej@cafelajvet.se. Eller fråga någon av volontärerna. Som volontär önskar vi att du är på plats minst två pass i månaden, alltså ca varannan vecka. Välkommen!

Kostar det något?

Nej. Vi driver Café Lajvet på ideell basis. Vi bjuder på kaffe/te/saft. Vi vill att så många som möjligt ska kunna vara hos oss.

Vilka är era öppettider?

Aktuella öppettider hittar du på vår Facebook och Instagram. Våra öppettider kan variera. Följ oss på sociala medier för att hålla dig uppdaterad!

Har ni kaffe latte?

Nej tyvärr.  Vi är inget modernt café med fina kaffedrinkar.  Vi har bryggkaffe, te och frukt, bullar och kakor.  Ibland har vi toast också om du är lite extra hungrig.

Har ni wifi?

Ja vi har gratis wifi.  (Generellt skulle vi dock gärna utmana dig att vara off-line en stund:-)

Är alla era volontärer kvinnor?

Ja, våra volontärer som jobbar på Lajvet är kvinnor. 

Är ni som jobbar på Lajvet psykologer?

Nej. Vi är dock intresserade av psykisk hälsa och vår vision är att Lajvet ska erbjuda en trygg miljö för den som behöver lugn och ro. 
Volontärerna som är på Lajvet tror på goda samtal och en miljö där det är kravfritt och enkelt att vara. Vi är många som har egna erfarenheter av lättare eller svårare psykisk ohälsa.
cafe-lajvet-logo-web-large.png
Kärleksgatan 5a
Malmö, Sweden

Website Produced By

Bubblegum Media Ltd

Copyright © Café Lajvet 2024. All Rights Reserved.